Στην Αυστραλία το 1o “Πανεπιστήμιο Τυριού”
World’s 1st Cheese School in Australia

Λάτρεις του διαβάσματος και του τυριού μαζευτείτε. Μπορεί να πιστεύατε ότι αυτές οι δύο απολαύσεις δε γίνεται να συνδυαστούν, όμως απ’ ότι φαίνεται κάποιοι έχουν βάλει σκοπό να τις ταιριάξουν. Η πρώτη ιδιωτική Σχολή τυριού είναι έτοιμη να ανοίξει τις πύλες της στο Castlemaine, της κεντρικής Βικτώριας της Αυστραλίας. Τα πρώτα μαθήματα θα ξεκινήσουν στις αρχές του έτους, ενώ η σχολή θα δέχεται για σπουδαστές της, τόσο επαγγελματίες του χώρου, όσο και απλούς καθημερινούς λάτρεις του τυριού.
Επικεφαλής του προγράμματος διδασκαλίας θα είναι ο Γάλλος τυροκόμος Ivan Larcher, ένας άνθρωπος ο οποίος είναι πολύ γνωστός στους διεθνείς κύκλους της Γαλακτοκομίας, ως “ο Γητευτής του Τυριού”. Ο Larcher μαζί με τη συνταξιούχο Αυστραλή δικηγόρο Alison Lansley και τις τυροκόμους Carla Meurs και Ann-Marie Monda είχαν το όνειρο να ιδρύσουν το πρώτο «Πανεπιστήμιο Τυριών» της Αυστραλίας (και του κόσμου) και απ’ ότι φαίνεται τα κατάφεραν!
Το εκπαιδευτικό πρόγραμμα των Meurs και Monda περιλαμβάνει τις συχνές επισκέψεις των σπουδαστών στο αγρόκτημά τους, το οποίο βρίσκεται κοντά στη σχολή. Με αυτό τον τρόπο θα τους διδάσκουν για το έδαφος, τα λιβάδια και την υγεία των ζώων. «Δεν μπορείτε να φτιάξετε υπέροχο τυρί χωρίς καλό λιβάδι και υγιή ζώα», δήλωσε σχετικά η Meurs.
Διαβάστε το πλήρες άρθρο στο ελληνικό website CheeseLovers …..
The world’s first privately funded cheese school launched this week in Castlemaine in central Victoria. Targeting both professionals and cheese-loving members of the general public, the school will tutor its first students from early 2021.
Leading the teaching program is French cheesemaker Ivan Larcher, a man known in international dairy circles as “The Cheese Whisperer“.
Larcher was lured to Australia by retired lawyer Alison Lansley and local cheesemakers Carla Meurs and Ann-Marie Monda of Holy Goat at Sutton Grange. The three shared a vision to create Australia’s first ‘university of cheese’.
Meurs and Monda will be taking students from the school to their nearby farm, and teaching them about soil, pasture and animal health. “You can’t make great cheese without good pasture and healthy animals,” says Meurs.
Read the full article in the goodfood website.
