ΠΑΡΑΓΩΓΟΙ

Η πηγή της αυθεντικότητάς μας
AMVRELIA – ΕΛΙΕΣ ΚΟΝΤΟΔΗΜΑΣ,
Γραμμένιτσα, Αρτας

[GR] Η ιστορία της εταιρείας και της οικογένειας Κοντοδήμα ξεκινάει το 1960 , τότε που οι καλλιεργητές συνέλεγαν την παραγωγή τους με απλά μέσα , αλλά με μεράκι και σεβασμό προς την φύση και τα προϊόντα της.
Θέλοντας να μοιραστούν την αγάπη προς τα φυσικά προϊόντα, το 2016 δημιουργήθηκε η AMVRELIA KONTODIMAS, η πρώτη Ελληνική εταιρεία που επεξεργάζεται την μοναδική ποικιλία ΚΟΝΣΕΡΒΟΛΙΑ ΑΡΤΑΣ (Μαύρες, Πράσινες, Εκπυρηνωμένες, Γεμιστές ή σε Ροδέλες – και Πάστα Μαύρης/Καλαμών και Πράσινης Κονσερβολιάς).

Οι νέες εγκαταστάσεις της εταιρίας στην περιοχή της Γραμμενίτσας Άρτας πληρούν όλες τις σύγχρονες προδιαγραφές υγιεινής και ασφάλειας στην επεξεργασία και τυποποίηση τροφίμων. Συγχρόνως, οι ελαιώνες βρίσκονται σε μια κυρίαρχη περιοχή ελαιοκαλλιέργειας, που θεωρεί το δένδρο της ελιάς ιερό, ενώ φημίζεται για τις ιδανικές κλιματολογικές συνθήκες και το εξαιρετικό φυσικό περιβάλλον της.
Για την παραγωγή χρησιμοποιούνται ΜΟΝΟ φυσικά συστατικά: το Λεμόνι, το Θαλασσινό Αλάτι, το Ξύδι από Κρασί και η Ρίγανη. Οι Ελιές AMVRELIA ωριμάζουν για αρκετό χρονικό διάστημα με φυσικές μεθόδους, ώστε να γίνονται εύγεστες, αρωματικές και πλούσιες σε πολυφαινόλες, ενώ οι συσκευασίες μας είναι ΧΩΡΙΣ ουδεμία χημική επεξεργασία και ΧΩΡΙΣ παστερίωση, διατηρώντας έτσι όλα τα θρεπτικά συστατικά της ελιάς. Με κάθε συσκευασία της AMVRELIA, μεταφέρεται όλη η παράδοση, η εμπειρία, η γεύση και τα πλούσια θρεπτικά συστατικά της μοναδικής ποικιλίας ΚΟΝΣΕΡΒΟΛΙΑ ΑΡΤΑΣ, που ήδη ανήκει στα Προϊόντα Προστατευόμενης Γεωγραφικής Ένδειξης (Π.Γ.Ε.) της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Είναι σε εξέλιξη η μετατροπή των ελαιώνων σε βιολογικής καλλιέργειας, ενώ η AMVRELIA έγινε η πρώτη Ελληνική εταιρεία στην οποία έχει χορηγηθεί ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΗ ΚΑΙ ΕΠΑΙΝΟΣ από τον ΕΛΓΟ –ΔΗΜΗΤΡΑ για το γεγονός, ότι τα προϊόντα της Εταιρείας μας είναι 100% ΕΛΛΗΝΙΚΑ (απονομή Ελληνικού Σήματος).


“Mamellada” Home-made Chutneys,
Kalamata, Messinia

[ENG] The ““Mamellada”” workshop was founded in 2016 by Elena and Giannis, in Kalamata, Messinia, in southwest Peloponnese. From the very beginning, they specialized in the production of homemade “Chutney”, but with a Greek twist.
“Chutney”, sweet-n-sour jams, are sauces with roots in the Indian cuisine, containing ingredients such as aromatic spices, vegetables or fruits, vinegar and sugar. When adapted to Anglo-Indian cuisine it began to contain fruits and became softer and milder with the addition of sugar, whiile vinegar was added later.

In Greece the sweet-and-sour jams/sauces “Chutney” belong to the category of delicacies or gourmet and give an “exotic” flair to our daily table, accompanying cheeses or meats. In Mamellada they use only fresh ingredients from farmers in the Peloponnese and mainly in Messinia, creating flavors of apple, orange, onion, peppers with different intensities, tomato ketchup, etc.
One of the latest addition to our partners list.
Well done Mamellada!