ΣΥΝΕΡΓΑΤΕΣ

Συνεισφέρουν στην αυθεντικότητά μας

Η Ένωση Ξενοδοχείων Αρκαδίας (ΕΞΑ) ιδρύθηκε το 1996, ως επαγγελματικό σωματείο με έδρα στην Τρίπολη Αρκαδίας και αρχικά ως Μέλη μια συστάδα ξενοδοχειακών επιχειρήσεων από την Τρίπολη και την ευρύτερη περιοχή του Νομού.

Κατά τις τελευταίες δεκαετίες, η διαρκής συρρίκνωση του πρωτογενή τομέα στο νομό και η περιορισμένη δραστηριότητα στο δευτερογενή, προσέδωσαν στον τουρισμό και δη στις ξενοδοχειακές επιχειρήσεις που αποτελούν τη “ναυαρχίδα” του, έναν ιδιαίτερα πρωταγωνιστικό ρόλο για την οικονομική και αναπτυξιακή προοπτική του τόπου.

Η Ένωση εκπροσωπεί περίπου το 50% των ξενοδοχειακών μονάδων και το 70% των ξενοδοχειακών κλινών του νομού, ένα ισχυρό δυναμικό που της επιτρέπει να πραγματοποιεί ουσιαστικές παρεμβάσεις στην αναπτυξιακή πολιτική της ευρύτερης περιοχής.

Η ΕΞΑ σας καλωσορίζει στη γη της άγριας βλάστησης, των αγέρωχων βουνών και των κρυσταλλένιων της νερών. Σας καλεί να επισκεφθείτε τους παραδοσιακούς της οικισμούς, τα μεσαιωνικά της κάστρα, τα επιβλητικά μοναστήρια της, να γνωρίσετε το τεράστιο φυσικό της μεγαλείο και να απολαύσετε τις αυθεντικές της γεύσεις.
Σας καλεί σε ένα ταξίδι που προκαλεί τη φαντασία, ξυπνά τις αισθήσεις, γαληνεύει την ψυχή και σας μεταφέρει στον κόσμο του ονείρου.

Περισσότερες πληροφορίες για την Ένωση και τα Ξενοδοχεία-Μέλη της είναι διαθέσιμα στην ιστοσελίδα της ΕΞΑ: www.hotelsarcadia.gr