ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΑΥΘΕΝΤΙΚΟΤΗΤΑΣ

Τα μυστικά της Αυθεντικής κουζίνας
Βίδες τρίχρωμες με πάστα λιαστής ντομάτας και ελιές καλαμών
Βίδες τρίχρωμες με πάστα λιαστής ντομάτας και ελιές καλαμών

Είναι γνωστό ότι τα περισσότερα φασόλια προέρχονται από τον Νέο Κόσμο της Αμερικής μετά το 15ο αιώνα. Τα μαυρομάτικα ή “γυφτοφάσουλα” όμως, αναφέρονται στην ελληνική αρχαιότητα ως «σμιλξ» ή «κηπαία» και υπάγονται στην κατηγορία «δόλιχοι» (γένος Vigna) που είναι στην ίδια οικογένεια των ψυχανθών (φασολιών).

Μαυρομάτικα φασόλια με άγρια χόρτα
Μαυρομάτικα φασόλια με άγρια χόρτα

Είναι γνωστό ότι τα περισσότερα φασόλια προέρχονται από τον Νέο Κόσμο της Αμερικής μετά το 15ο αιώνα. Τα μαυρομάτικα ή “γυφτοφάσουλα” όμως, αναφέρονται στην ελληνική αρχαιότητα ως «σμιλξ» ή «κηπαία» και υπάγονται στην κατηγορία «δόλιχοι» (γένος Vigna) που είναι στην ίδια οικογένεια των ψυχανθών (φασολιών).

close

Εγγραφείτε στο ενημερωτικό μας δελτίο

Δεν στέλνουμε spam! Διαβάστε περισσότερα στην Πολιτική Απορρήτου μας για περισσότερες λεπτομέρειες.