Scroll Top

RECIPES of/for authenticity

Secretes of "authentic" Greek cuisine
Clear Filters
Coloured fusilli with sundried paste and Kalamata olives
Coloured fusilli with sundried paste and Kalamata olives

Είναι γνωστό ότι τα περισσότερα φασόλια προέρχονται από τον Νέο Κόσμο της Αμερικής μετά το 15ο αιώνα. Τα μαυρομάτικα ή “γυφτοφάσουλα” όμως, αναφέρονται στην ελληνική αρχαιότητα ως «σμιλξ» ή «κηπαία» και υπάγονται στην κατηγορία «δόλιχοι» (γένος Vigna) που είναι στην ίδια οικογένεια των ψυχανθών (φασολιών).

Μαυρομάτικα φασόλια με άγρια χόρτα (Blackeyed beens with wild greens)
Μαυρομάτικα φασόλια με άγρια χόρτα (Blackeyed beens with wild greens)

Είναι γνωστό ότι τα περισσότερα φασόλια προέρχονται από τον Νέο Κόσμο της Αμερικής μετά το 15ο αιώνα. Τα μαυρομάτικα ή “γυφτοφάσουλα” όμως, αναφέρονται στην ελληνική αρχαιότητα ως «σμιλξ» ή «κηπαία» και υπάγονται στην κατηγορία «δόλιχοι» (γένος Vigna) που είναι στην ίδια οικογένεια των ψυχανθών (φασολιών).