Greece and Rhodes have been ranked as the most Googled destinations in the world for 2023 (between countries and cities/islands respectively) …
Rhodes has once again been ranked as one of the top 5 most sustainable holiday destinations in the world …
Noma, the Copenhagen restaurant that helped to define a genre of ultra high-end, locally foraged, and culinarily groundbreaking…. /
Από τότε που άνοιξε πριν από δύο δεκαετίες στην Κοπενχάγη, το Noma έχει μεταμορφώσει το fine dining, θεωρούμενο….
Greek Vineyards & Wineries made it to the wolrd’s top-100, in recent announcements on European Wine Tourism Day … /
Ελληνικά Οινοποιεία & Αμπελώνες στα 100 του κόσμου, με την ευκαιρία της Ευρωπαϊκής Ημέρας Οινοτουρισμού
The quality of Greece’s bathing waters remains excellent, according to the annual report of the European Environment Agency. More specifically, …… / Υψηλή παραμένει η ποιότητα των υδάτων κολύμβησης στην Ελλάδα, όπως διαπιστώνει η …..
Ορισμένοι θέλουν να ταξιδέψουν στις λεγόμενες Μπλε Ζώνες (Blue Zones) – όπου οι άνθρωποι τείνουν να ζουν …… / Some are looking to travel to the so called Blue Zones – regions where people tend to live ….
Παρουσιάσεις συνεδρίου της Ρόδου “Οικοδομώντας το μέλλον των Προορισμών – Αυθεντικότητα, Γαστρονομία, Εμπειρίες” / Presentations of the Rhodes Conference “Building the future of Tourism Destinations in the new era – Authenticity, Gastronomy, Experiences”
Οι τιμές Τροφίμων σε πρωτοφανή επίπεδα σε σχέση με την πρόσφατη ιστορία – να γιατί / Food prices are at a level not seen before – this is why
Δ. Η. Βασιλείου, BSC, MSC – Δρ. Μιχαήλ Τοανόγλου: Ο επανασχεδιασμός της τουριστικής οικονομίας είναι επιλογή επιβίωσης των προορισμών / Redesign tourism for survival of Destinations
Επώνυμα τοπικά προϊόντα & πιστοποιημένος γαστροτουρισμός για Αειφορία σε Γαστρονομία & Τουρισμό – Local products for Sustainability in Gastronomy & Tourism
Οι εσωτερικοί χώροι, καλούμενοι και «εργασιακοί», μπορούν εύκολα να γίνουν εστία λοιμώξεων… / Indoors, so-called “workplaces”, can easily become a source of infection…
To 1ο “Πανεπιστήμιο Τυριού” ανοίγει στην Αυστραλία / 1st “Cheese University” opens in Australia
Στο 2ο αυτό άρθρο της σειράς, που δημοσιεύτηκε στο Newsletter της Coco-mat Hotel Busines, θα δούμε μια καινοτόμα αλλά και εξαιρετικά αποτελεσματική προσέγγιση …
Η Γαστρονομία είναι σημαντικός λόγος που επιλέγουμε τουριστικό προορισμό –και, τελικά, ξενοδοχείο και ακόμη σημαντικότερος να τον συστήσουμε. Στην πραγματικότητα είναι ο 2ος λόγος διακοπών και ειδικά στις νεαρές είναι ο 1ος!!
Ένα εξαιρετικά ενδιαφέρον άρθρο από την ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ, με τίτλο “Μήπως να του βάζαμε λίγο λάδι;”.
Συχνά τρώτε το πρώτο κομμάτι τυρί, τρώτε και λίγο από το διπλανό για να το δοκιμάσετε και 10 λεπτά αργότερα έχετε φάει 15 κομμάτια τυρί. Η επιστήμη, αποφάσισε να ασχοληθεί σοβαρά με αυτό το θέμα και να εξετάσει τι συμβαίνει ανάμεσα στον άνθρωπο και το τυρί. Γιατί δεν μπορούμε να σταματήσουμε να το τρώμε;