ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ Ζωής

Μεσογειακή Διατροφή
MedDietPyramid

“Μεσογειακή Διατροφή” αρχικά ήταν είναι όρος που επινοήθηκε από τον Αμερικανό Φυσιολόγο και Διατροφολόγο Ancel Κeys από το Πανεπιστήμιο της Minnesota και τους συνεργάτες του από όλη τη Μεσόγειο

Απρ 22, 2016
mesogeiaki diatrofi title

Η μεταπολεμική Ελληνική διατροφή παρουσιάζει διαφοροποιήσεις σε σχέση με δίαιτες άλλων περιοχών της Μεσογείου κατά της ίδια περίοδο. Συγκεκριμένα, στη Μελέτη των Επτά Χωρών φάνηκε ότι στην Ελλάδα η κατανάλωση ελαιολάδου, οσπρίων και φρούτων (και ιδιαίτερα στην Κρήτη των χορταρικών) ήταν υψηλότερη συγκριτικά με την κατανάλωση των τροφίμων αυτών στην υπόλοιπη Μεσόγειο, ενώ το κόκκινο κρέας, το ψάρι και τα δημητριακά καταναλώνονταν σε μικρότερες ποσότητες.

Φεβ 18, 2020
7 countries study

Η συσχέτιση της δίαιτας των κατοίκων της Κρήτης και άλλων περιοχών της Ελλάδας με την Υγεία έγινε ευρέως γνωστή αργότερα, με τη “Μελέτη των Επτά Χωρών”. Η μελέτη αυτή ξεκίνησε λίγο πριν το 1960 από τον Αμερικανό Ancel Κeys και τους συνεργάτες του.

Φεβ 18, 2020
unesco

Το 2010, η ΟΥΝΕΣΚΟ συμπεριέλαβε την Μεσογειακή Διατροφή στον Κατάλογο της Άυλης Πολιτιστικής Κληρονομιάς της Ανθρωπότητας, ύστερα από αίτημα που υπέβαλαν από κοινού οι χώρες Ελλάδα, Ισπανία, Ιταλία και Μαρόκο (προστέθηκαν και άλλες χώρες της Μεσογείου το 2013 – συνολικά 7). Με αυτό αναγνωρίστηκε ότι :

Φεβ 18, 2020
Med Diet covid_3thumb_Health

Μια υγιεινή διατροφή, με τρόφιμα που περιέχουν αναστολείς του PAF, όπως πολλά “Μεσογειακά” τρόφιμα, προτείνονται από ομάδα του Τμήματος Χημείας του ΕΚΠΑ για πιθανή ευεργετική δράση στην πρόληψη ή και μείωση των επιβλαβών επιπλοκών της πανδημίας COVID-19.

Απρ 6, 2021
close

Εγγραφείτε στο ενημερωτικό μας δελτίο

Δεν στέλνουμε spam! Διαβάστε περισσότερα στην Πολιτική Απορρήτου μας για περισσότερες λεπτομέρειες.