ΤΑ ΝΕΑΜΑΣ

“Αυθεντικά” Νέα, Δράσεις μας & Αναφορές Μέσων
ΣΥΜΦΩΝΙΑ ΜΕ ΠΟ.ΔΙ.Ξ ΓΙΑ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΣΤΟ ΕΡΓΟ “ΤΟΠΙΚΑ & ΕΠΩΝΥΜΑ”

GREEK HOTEL MANAGERS JOIN “LOCAL & BRANDED” PROJECT (text in Greek)

Αθήνα, 28 Μαϊου 2022

Οριστικοποιήθηκε η συμμετοχή της ΠΟΔΙΞ στο “ΤΟΠΙΚΑ & ΕΠΩΝΥΜΑ, το έργο που διαμόρφωσε η Authentic Greece, με την  ΠΟΞ – Πανελλήνια Ομοσπονδία Ξενοδόχων, το Σήμα We Do Local (και την υποστήριξη της ΛΑΕ-Λέσχης Αρχιμαγείρων Ελλάδος, του ΤΟΠελ, ΣΕΒΕ κλπ), στα πλαίσια της 2ης Ανοικτής Πανελλήνιας Γενικής Συνέλευσης της ΠΟΔΙΞ, σήμερα 28/5/2022. Για την επισημοποίηση της συμφωνίας αυτής, πριν το κλείσιμο της Γενικής Συνέλευσης και παρουσία του ΔΣ της ΠΟΙΔΞ και των Μελών της Γενικής Συνέλευσης, υπογράφηκε Μνημόνιο Συνεργασίας μεταξύ του Προέδρου της ΠΟΔΙΞ Γιώργου Πελεκανάκη, και του Project Manager του έργου “ΤΟΠΙΚΑ & ΕΠΩΝΥΜΑ”, Δημήτρη Η. Βασιλείου.

Η 2η Ανοικτή Πανελλήνια Γενική Συνέλευση της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Διευθυντών Ξενοδοχείων (ΠΟΔΙΞ),  πραγματοποιήθηκε σήμερα Σάββατο, 28 Μαΐου 2022, στο κλειστό γήπεδο ποδηλατοδρομίου στο ΟΑΚΑ, κατά την δεύτερη ημέρα διεξαγωγής του «ΠΑΓΚΡΗΤΙΟΥ ΦΟΡΟΥΜ για την Προώθηση των Κρητικών Προϊόντων». Παρόντες από το ΔΣ της ΠΟΔΙΞ κατά την υπογραφή του Μνημονίου ήταν εκτός του Προέδρου της Γ. Πελεκανάκη, ο Α’ Αντιπρόεδρος και Πρόεδρος του Συλλόγου Διευθυντών Ρόδου Γιώργος Ματσίγκος, ο Γενικός Γραμματέας της ΠΟΔΙΞ Δημήτρης Κουμπαράκης, το μέλος και Πρόεδρος του Πανγκρήτιου Συλλόγου Διευθυντών Γιώργος Σφακιανάκης, ο Πρόεδρος του Συλλόγου Διευθυντών Αθήνας Δημήτρης Κάκαρης, ο Αλέξανδρος Σωμαράς αλλά και ο Στράτος Πατσάκης που βοήθησε ενεργά στην αποτύπωση της παρουσίασής μας.

Να σημειωθεί ότι είχε προηγηθεί επίσημο πρόγραμμα παρουσία του Υφυπουργού Αθλητισμού κου Αρναουτάκη, το οποίο περιλάμβανε παρουσίαση του έργου “ΤΟΠΙΚΑ & ΕΠΩΝΥΜΑ” στους παρευρισκόμενους – μέλη της ΓΣ της ΠΟΙΔΞ και προσκεκλημένους. Το πλήρες πρόγραμμα ήταν ως ακολούθως:

12:00   Χαιρετισμοί Προσκεκλημένων
12:20   Ομιλία Προέδρου ΠΟΔΙΞ, κος Γεώργιος Πελεκανάκης
12:30   «Παγκόσμιες Τάσεις Αειφορίας στον Ξενοδοχειακό Κλάδο – Από την Πιστοποίηση στην Αναγνώριση» κος Γιάννης Παππάς, Global Sustainable Tourism Council (GSTC).
12:50   «Food Waste» Κα Βίκυ Μπαρμπόκα HOTEL KITCHEN -WWF Hellas
13:15   «Συμβολή του Αθλητικού Τουρισμού στην Ανάκαμψη της Οικονομίας»  κος Γεώργιος Πελεκανάκης, Προέδρος ΠΟΔΙΞ
13:35   «Μια Πρακτική Ματιά στην Κρίση Στελέχωσης των Ξενοδοχείων»  Dr Δ. Κούτουλας-Tourism & Hotel Marketing Consultant
14:00   «Τουρισμός και Περιβάλλον στην Μετά-Covid Εποχή»  κος Γεώργιος Ματσίγκος – Αντιπρόεδρος ΠΟΔΙΞ, Πρόεδρος Συλλ. Διευθυντών Ρόδου & Δωδεκανήσων
14:20   «Τοπικά και Επώνυμα – Επώνυμα Προϊόντα & Σήμα Γαστροτουρισμού στο Marketing Ξενοδοχείων» κος Δημήτρης Βασιλείου, Ιδρυτής «Authentic Greece», Project Coordinator ΤΟΠΙΚΑ & ΕΠΩΝΥΜΑ
14:40   Διάφορα θέματα, Διάλογος.

Θυμίζουμε ότι το έργο “ΤΟΠΙΚΑ & ΕΠΩΝΥΜΑ αφορά στο συνδυασμό Γαστρονομίας, Αειφορίας και Marketing:
α) ανάδειξη των επώνυμων [τοπικών] προϊόντων στα ελληνικά ξενοδοχεία, β) την χρήση προϊόντων ως εργαλείο προώθησης των ελληνικών ξενοδοχείων στο εξωτερικό (μέσα από προωθητικές στα ράφια) και γ) την χρήση των παραγωγών στο τουριστικό προϊόν μέσα από Πιστοποιημένα προγράμματα Γαστρο-τουρισμού.